Aage Damgaard fik professionel rådgivning til at flytte tilsandede IT-systemer til cloud

Aage Damgaard fik professionel rådgivning til at flytte tilsandede IT-systemer til cloud, GovernIT

En stor vestjysk restaurantkæde havde gennem årene fået samlet en række uoverskuelige IT-systemer, der hverken var fremtidssikrede eller svarede til virksomhedens krav. De fleste systemer var samlet i et hosting-center med kontinuerlige krav til vedligehold og opdatering. Fremtiden ligger i en cloudbaseret IT-infrastruktur. Men hvordan gør man lige, når man ikke har ansat en eneste IT-medarbejder?

Virksomheden Aage Damgaard, der står bag restaurant-kæden A Hereford Beefstouw, vidste godt, hvor de ville hen: De ønskede at flytte deres forskellige IT-systemer ud i ”skyen” med en samlet cloud-løsning. Udfordringen handlede mere om, hvordan de kom frem til målet.

– Den måde, vi gjorde tingene på, var blevet rodet. Men vi har ikke mange kompetencer, der rimer på IT. Så vi begyndte at lede efter nogen, der kunne hjælpe os, siger Tim Sølyst, der efter mange år i Aage Damgaard med mange forskellige arbejdsopgaver betegner sig selv som alt-mulig-mand.

Han er dog alt-mulig-andet end faglært IT-mand.

Aage Damgaard havde i mange år brugt en stor lokal IT-virksomhed til den daglige drift af IT-systemerne. Og de kunne også løse opgaven med at flytte systemerne ud i skyen.

– Vi er solidt rodfæstet her i Herning, og vi ønskede en lokal virksomhed til at løse opgaven. Men vi synes også, at vi burde udfordre vores faste IT-leverandør, fortæller Tim Sølyst.

Professionelt udbud

Mens han googlede rundt efter lokale IT-leverandører, faldt han ved et tilfælde over en historie på internettet om rådgivningsvirksomheden GovernIT fra Horsens.

– Herning Vand havde brugt GovernIT til at få deres IT-systemer i udbud, og det var netop det, vi havde brug for, fortæller Tim Sølyst.

– GovernIT laver et meget professionelt udbuds-materiale. Det var imponerende, fordi det var let at gå til og på en forståelig måde beskrev vores behov, arbejdsprocesser og den nuværende server-løsning, supplerer økonomichef i Aage Damgaard Michael Bie.

Med materialet i hånden henvendte Aage Damgaard sig til tre lokale IT-virksomheder, samt MB Solutions i Vejle, som GovernIT havde foreslået som alternativ.

– Da tilbuddene kom ind gennemanalyserede Rikke fra GovernIT dem alle og gjorde dem sammenlignelige. Nogle steder skrev de om det samme, men brugte forskellige ord. Det kunne vi ikke selv have gennemskuet, fortæller Tim Sølyst.

Det blev så alternativet, MB Solutions fra Vejle, der løb af med opgaven.

På baggrund af GovernIT’s analyse kunne vi træffe valget på et oplyst grundlag. Hos MB Solutions kunne vi vinge af ved alle de krav, vi havde. Altså bortset fra, at de ikke er lokale

Tim Sølyst, alt-mulig-mand hos Aage Damgaard 

Firkantede Rikke

GovernIT har også været en aktiv part i arbejdet med at skrive en kontrakt med MB Solutions.

– Rikke ved, hvad vi har brug for. Og hvad vi ikke behøver betale for. Der er ingen tvivl om, at hun har været vores mand i den proces, siger Tim Sølyst.Økonomichef Michael Bie tilføjer:

– Rikke har været firkantet i forhandlingerne, når det var det, der var brug for.

Udbudsprocessen har været omfattende og har også kostet nogle penge. Men de to medarbejdere fra Aage Damgaard er ikke i tvivl om, at de har fået den rigtige IT-leverandør.

– Bagefter er jeg kommet til at tænke på, at Rikke bare kunne have anbefalet MB Solutions fra begyndelsen. Så havde vi sparet en del tid og penge. Men det ville vi jo ikke være hoppet på. Processen har givet os en sikkerhed og viden, som vi ikke ville være foruden, siger Tim Sølyst.

Kvalificeret modspil

For MB Solutions har det også været en gevinst, at GovernIT har været med ind over udbudsprocessen og forhandlingerne.

– I ni ud af ti tilfælde tager vi selv kontakt til kunden og analyserer deres processer, ønsker og behov. Med materialet fra GovernIT kunne vi meget hurtigt afgøre, om vi kan byde ind på opgaven. Grundlaget er meget gennemarbejdet, og vi har fået godt og kvalificeret modspil lige fra starten af, siger Karsten Hansen fra MB Solutions.

Han peger på, at der er en god grund til, at MB Solutions kom ind i billedet i forhold til Aage Damgaard:

– Det var klar overensstemmelse mellem vores kompetencer og de ønsker, som GovernIT havde formuleret på vegne af Aage Damgaard. GovernIT er meget kompetente. De kan hurtigt finde ud af, hvad der er særlig ved den her kunde.

– Det siger noget om Rikkes kompetencer og grundighed. Det, GovernIT laver, bringer de rigtige folk sammen, tilføjer Tim Sølyst fra Aage Damgaard.

bubble