GovernIT var en afgørende sparringspartner i Swire Renewable Energy’s IT-transformation

GovernIT var en afgørende sparringspartner i Swire Renewable Energy’s IT-transformation, GovernIT

I den hastigt skiftende energibranche stod Swire Renewable Energy (SRE) over for en udfordring: De skulle blive en selvstændig organisation og omstrukturere hele deres IT-system ved at fusionere og nytænke deres systemer, som ellers var forældede. Dette krævede ikke kun en migrering, men også en ændring af hele deres IT-infrastruktur, og her kom GovernIT ind i billedet som en værdifuld samarbejds- og sparringspartner.

Da Swire Renewable Energy stod overfor et forretningsskifte og skulle adskille sig fra nuværende selskab og IT-infrastruktur, var virksomheden klar over, at de havde behov for sparring fra en uvildig rådgiver, der kunne hjælpe dem med at navigere i det komplekse skifte af deres IT-setup.

Her trådte GovernIT til, ledet af Søren Bay, der påtog sig opgaven med at lede og facilitere projektet, der udviklede sig til en omfattende opgave på tværs af tre hovedområder. 

  • Migrering fra datacenter til cloud: En af de primære opgaver var at migrere hele IT-infrastrukturen fra fysiske servere til en cloud-baseret løsning hos en ny leverandør. GovernIT koordinerede denne omfattende opgave og sikrede en problemfri overgang.
  • Migrering af brugere og enheder: Overførsel af alle medarbejderes enheder og brugerkonti til det nye IT-miljø krævede omhyggelig planlægning og ekspertise, som GovernIT leverede under Sørens ledelse.
  • Migrering af forretningssystemer: Integration og overførsel af alle nødvendige forretningssystemer til det nye IT-miljø var en afgørende del af overgangen, hvor GovernIT spillede en central rolle.

Fokus, koordinering og rådgivning var afgørende faktorer

I løbet af processen og med udgangspunkt i disse opgaver stod GovernIT for koordineringen af forskellige leverandører, opfølgning på leverancer og rådgivning om løsningsmuligheder. Flemming Hvid Kristensen, der er IT-manager hos Swire Renewable Energy , kom ind midt i samarbejdet og fortæller om et vellykket partnerskab mellem GovernIT og Swire Renewable Energy. Han fremhæver Sørens evne til at holde projektet fokuseret og koordinere alle involverede parter, hvilket var afgørende for projektets succes:

“Søren er meget behagelig at arbejde sammen med, da han har evnen til at begå sig med alt fra supporten til den øverste ledelse. Samtidig er det også tydeligt, at Søren har en dyb indsigt i, hvordan IT fungerer – han er en ret komplet projektleder,” siger Flemming Hvid Kristensen.

GovernIT hjalp med at se nye muligheder

At Swire Renewable Energy valgte en ekstern, uvildig rådgiver til opgaven viste sig således at være en klog beslutning, hvortil Flemming også fremhæver vigtigheden af at have en sparringspartner med nye indsigter og perspektiver.

“Én ting er, at der er en konkret opgave, der skal løses. Noget andet er, at der – når man gennemgår sådan en transformation i en virksomhed – også åbnes op for en lang række muligheder. Her har det været en stor fordel at have en sparringspartner i GovernIT, der har kunnet bidrage med nye indsigter,” siger Flemming Hvid Kristensen.

GovernIT hjalp ikke blot Swire Renewable Energy med den konkrete adskillelse af den daværende IT-struktur. Som rådgiver og projektleder under processen sikrede de også, at de rette valg blev taget fra start til slut, så virksomheden fremadrettet havde det optimale IT-setup til netop deres forretningsprocedurer.

Her pointerer Flemming Hvid Kristensen, at Søren Bay og GovernIT især hjalp med at se nye muligheder, som de ikke ellers havde kendt til. Det var tydeligt, at vejledningen udelukkende tog udgangspunkt i deres behov og ønsker – og at der ikke var en anden agenda, end at ville Swire Renewable Energy det absolut bedste.

bubble