Vær professionel – så bliver samarbejdet med din leverandør også professionelt

Vær professionel – så bliver samarbejdet med din leverandør også professionelt

Et godt og tillidsfuldt samarbejde er grundstenen for at få ordentlig gevinst af at outsource IT. Derfor gælder det om at have hjemmearbejdet i orden, hvis virksomheden skal have nytte af den IT-drift, I køber ude i byen.

Hos GovernIT får vi løbende opgaver på at finde ny IT-leverandør for en kunde, fordi kunden og IT-leverandøren er kørt skævt af hinanden.  Når vi kommer til at kigge på det, så viser det sig sommetider, at kunden ikke har helt styr på sit eget setup, sine egne prioriteringer og processer. Det kan gøre det vanskeligt for IT-leverandøren at få et klart billede af kundens behov. Og så kan IT-leverandøren ikke levere en ordentlig IT-service.

Nogle gange kan man rette op på samarbejdet, andre gange er matchet mellem kunde og IT-leverandør bare forkert eller man er kørt så skævt af hinanden, at det ikke er muligt at få tingene til at fungere ordentligt. Og så giver det god mening at finde en ny partner.

Men sørg allerførst for at få styr på egne behov, setup og prioriteringer, inden I kaster jer i armene på en ny leverandør. Hvis I ikke har styr på jeres eget hus, så følger aben bare med.

Som IT-konsulenter med speciale i at hjælpe vores kunder med at outsource it-driften er det vores kerneopgave at beskrive og definere kundens behov for IT, afsøge markedet for at finde den bedste leverandør og implementere den valgte løsning. Og især at sørge for, at tingene fungerer mellem kunde og IT-leverandør.

Men for os slutter det ikke, når systemerne kører og hverdagen og den daglige drift starter.

Vi er nemlig til lange forhold. Både mellem os og vores kunder, men i særdeleshed mellem kunden og IT-leverandøren. I driftsfasen takker projektfolkene af, og IT-leverandørens drifts- og supportfolk tager over. Samtidig får vi en helt ny opgave, som vi tager meget alvorligt: Vi skal sikre, at vores kunde får det fulde udbytte af sin nye IT-leverandør. Hvis driften ikke kommer godt fra start, risikerer brugerne at blive skuffede, og det kan tage lang tid og koste mange ressourcer at rette op på den oplevelse igen. Det er et meget vigtigt trin i outsourcing-processen.

Leverandørens drifts- og supportfolk har som udgangspunkt ikke det samme kendskab til kundens virksomhed – de skal først til at lære kunden at kende. Vores opgave er sørge for, at de rette personer hos begge parter kender og forstår hinanden, måle brugernes tilfredshed og reagere, hvis der er problemer.

Selvfølgelig handler det også om at holde IT-leverandøren op på de indgåede aftaler. Det gør vi som IT-folk, der skal have tingene til at glide – ikke som jurister, der skal placere ansvar.

bubble